Inloggen
Evenementen

Congressen/Lezingen
Podium/Kunsten
Exposities
Events


Congressen/Lezingen

7 mei - Blik op lezen in de 19e eeuw
Bibliotheek Ex Libris
Deze lezing wordt georganiseerd in het kader van de week van de 19e eeuwse literatuur, die als thema ‘Blik op lezen in de 19e eeuw’  heeft.
In de 19e eeuw kregen de ‘gewone’ mensen de smaak van lezen te pakken.
Wat voor soort boeken waren er om te lezen? De schrijvers Jacob van Lennep en Multatuli zijn algemeen bekend, maar welke auteurs waren er nog meer?
En vooral: welke boeken vielen in de smaak bij het publiek? Kon men in de 19e eeuw al gebruik maken van bibliotheken?
Hadden literaire kritiek en ‘top tien’ lijstjes toen ook al zoveel invloed op de smaak van het publiek? En wist u dat er in de 19e eeuw ook al leesclubs waren?

Over al deze onderwerpen vertelt Karina van de Stolp, literatuurdocente, u meer deze ochtend.  In de vitrines van de bibliotheek is gedurende de maand mei een tentoonstelling van Nederlandse boeken uit de 19e eeuw te zien.

Nicolaas Beets

Tijd: 10.00 – 12.00 uur
De lezing is gratis toegankelijk, wel graag vooraf aanmelden bij de balie van de bibliotheek, telefonisch: 555 –6916944 of via e-mail:
activiteiten@biblio.behrloo.nl


Podium/Kunsten

23 juni – Jazz en lichte muziek aan de Behrloose plas
Aan de Behrloose plas in Behrloo is 23 juni de vijfde editie van Muziek aan de Plas. Het evenement is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip. Ook dit jaar hebben de organisatoren kans gezien toonaangevende artiesten aan zich te binden: Karel Luit en special guest Xaviera la Grange hebben inmiddels toegezegd. Het concert wordt gegeven op de Behrloose plas in Behrloo op een podiumponton en kan vanaf de walkant bekeken worden.

Muziek aan de plas is een initiatief van FC Behrloo en de Lions Club Loowoude-Behrloo. Met het organiseren van het muzikale evenement worden fondsen geworven voor onder het behoud van de Behrloose Plassen.
Jaarlijks mag het evenement zich verheugen in gemiddeld zeker 500 muziekliefhebbers.
De concertlocatie is 23 juni vanaf 18.30 uur geopend. Het concert begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.30 uur.

Exposities

Expositie – fotograaf Karel Zuideman
19 juni tot 20 september
Museum of Art Behrloo
Geniet nog een keer van het Zeilevenement Loowoude 2009!   Het Aardwegmuseumpresenteert van 19 juni tot 20 september een veertigtal foto’s van de Berhloose thema-fotograaf Karel Zuideman.  Deze foto-expositie “Zeilevenement Loowoude” geeft een impressie van een ongekend schouwspel van masten, sfeer en cultuur, in een ambiance waar vrijwel iedereen met een glimlach op het gezicht liep, dat is toch onbetaalbaar.
Voor meer info:
www.artmuseum.nl

Expositie – Suske en Wiske – Belgische Helden
vr 16 okt zo 19 sep
Bibliotheek De Witring
Suske en Wiske worden volgend jaar vijfenzestig. Maar ze hebben de eeuwige jeugd.  Hun avonturen spreken steeds opnieuw jonge lezers aan. Suske en Wiske verbinden generaties. Van 16 oktober 2009 tot en met 19 september 2010 pakt het Aardweg museum in Behrloo (Nederland) uit met een grote jubileumtentoonstelling over de striphelden die als titel heeft: Suske en Wiske – Belgische Helden.  In het museum stap je binnen in de wereld van Suske en Wiske. Er komen veel aspecten aan bod. Allereerst is er de strip zelf. Hoe ontwikkelde die zich in de loop van de jaren? Hetzelfde geldt voor de hoofdrolspelers en bijfiguren. De verschillende tekenaars worden voorgesteld en hun inspiratiebronnen. De avonturen die Suske en Wiske beleven, zijn namelijk vaak geïnspireerd door de geschiedenis. Maar de historische feiten zijn altijd aangenaam gemixt met vrolijke fantasieën die zijn ontsproten aan het creatieve brein van Willy Vandersteen en zijn opvolgers. Over het stuivertje wisselen tussen feit en fictie gaat het ook in de tentoonstelling.

Expositie – Geld doet wat met je leven!
zo 1 nov t/m di 31 aug

Expositieruimte Bibliotheek Ex Libis Behrloo
Expositie – Geld doet wat met je leven!  Deze interactieve lifestyle tentoonstelling daagt je uit. Denk eens na over wat jij zoal doet met je geld. Doe mee en zie wat geld eigenlijk met jou doet!

Expositie – fotograaf Sandra van Straaten – Hot spices and warm memories
di 3 nov  t/m zo 30 nov
Museum of Art Behrloo
De groep voluptueuze dames staan klaar om gefotografeerd te worden, zij staan te pronken met hun ronde, goed gevulde lichamen en tonen een rijk scala aan Indonesische gerechten. Het zijn vrolijke uitbundige, big mamma’s die niet schuwen voor de camera. Van Straaten haalt de sfeer van 50 jaar geleden terug toen de Molukkers hier in barakken kwamen wonen. We herbeleven hier de ontmoeting met een nieuwe cultuur, waar eten een zeer belangrijke plaats inneemt. Naïviteit, spontaniteit en een bombardement van kleur, verbazing en verwondering, dat is wat je overkomt als je het werk van Sandra van Straaten ondergaat. Een wonderbaarlijke plek waar je wel geloven moet in wat je ziet.


Events

4 september – Behrloo Ballooning
Behrloose plas
Al vanaf 1998 wordt in de maand september het evenement ‘Behrloo Ballooning’ gehouden op het terrein aan de Boxterallee bij de Bos Hoeve aan Behrlooose Plas. Dit jaar staat het evenement geagendeerd voor de eerste zaterdag in september.
Ieder jaar neemt het aantal ballonnen toe en stijgen, als de weersomstandigheden goed zijn, ’s morgens en ’s avonds ballonnen op. Van ‘gewone’ ballonnen tot de ’special shapes’, dat zijn speciale/grotere ballonnen in de vorm van een ijsbeer, sponge Bob, een kuiken etc.�
Op de zaterdagavond vindt er de speciale ‘Evening lightning’ plaats. De balllonnen worden opnieuw opgeblazen en onder begeleiding van muziek aangestoken.Als afsluiting is er vuurwerk boven de Behrlooseplas.
Het jaarlijks wisselend voorprogramma met diverse uitvoeringen is zoals vanouds in handen van de  de muziekschool ‘de toonladder’.