Inloggen
Stad Berhloo

Bezoek Behrloo
Laat u verrassen door Behrloo met haar vele cafés en restaurants. Er wordt natuurlijk niet alleen uit gegaan in Behrloo. Er wordt gewoond, gewerkt, gewinkeld en kunst bekeken.

Welkom in één van de gezelligste binnensteden van Nederland, een complete stad met een knusse uitstraling waar de vriendelijke atmosfeer zorgt voor een prettig verblijfsklimaat. Maar ook de diversiteit in horeca-, cultuur- en winkelaanbod in combinatie met de historische omgeving maakt deze binnenstad zo bijzonder.”

Bent u van plan een bezoek te brengen aan Behrloo? Om een museum te bezoeken, gezellig te winkelen of u te verdiepen in de historie van deze veelzijdige stad? Op deze pagina kunt u zich voorbereiden. Vind musea, parkeergarages, hotels en markten, en klik door naar de adresgegevens en websites. 

Geniet vast van de voorpret op deze site en veel plezier! Maakt u uit het menu aan de rechterzijde een keuze uit de verschillende onderwerpen en ontdek nog meer informatie.

Meer informatie bij VVV Behrloo
Uiteraard kunt u voor meer informatie ook terecht bij:

VVV Behrloo
Spoorlaan 14
8954 ET  Behrloo
555-376  739

Bezoek Loowoude
Aan de Noord-Oostelijke zijde van de stad Behrloo ligt Loowoude, dit plaatsje is ook zeker een bezoek waard.
Loowoude is onderdeel van de gemeente Berhloo in de regio Rijnland, gelegen aan de rand van het Flaggerdiep.
Loowoude bestaat uit twee mooie historische dorpskernen en biedt vele mogelijkheden voor een leuk dagje winkelen of een hapje eten op een van de gezellige terrasjes van de restaurants aan de grachtjes.
Het noordelijke deel van Loowoude is gelegen aan de monding van de rivier de Vorcht. Het meer zuidelijke deel ligt tussen de Vorcht en de Elger en wordt voor het  zuidwestelijk gescheiden door het Loowoude Rijnlandkanaal.

Toerisme
Het haven- en vissersdorpje Loowoude-Noord is bij veel toeristen erg in trek. Het is er gezellig toeven.
De Loowouder burgt, en de vele watersportmogelijkheden zorgen zeker ‘s zomers voor een drukte van belang.

De ligging van Loowoude-Noord aan de rand van het Flaggerdiep en de rivier de Elger, die voor de verbinding naar Berhloo en verschillende plassengebieden zorgt, is natuurlijk bijzonder en zorgt voor “leven in de brouwerij”.
Verschillende wandel- en fietsroutes lopen door Loowoude-Noord.

Wilt u meer informatie over Loowoude?
Loowoude is aangesloten bij VVV Behrloo.

Parkeren
Heel Loowoude is vergunninghoudersgebied. Bezoekers kunnen alleen parkeren op de betaald parkeerterreinen. Het tarief bedraagt € 1,60 per uur. Het betaald parkeren is van kracht van maandag t/m zondag van 9.00 uur tot 21.00 uur.

Voor de toeristen die Loowoude-Noord bezoeken en voor P+R reizigers zijn er langs de rijksweg A53 twee grote parkeerterreinen beschikbaar. Deze parkeerterreinen zijn via bewegwijzering duidelijk aangegeven. Beiden liggen aan de Loose zijde van de snelweg en één aan elke kant van de Vorcht. Het parkeerterrein P1 aan de Maxisweg (afrit Loowoude-Noord/Loowoude) is bedoeld voor P+R reizigers die hier hun auto parkeren en overstappen op (regionale) bussen. Het parkeerterrein P2 aan de Mariahoeveweg (afrit Loowouder burgt) is bedoeld voor toeristen, is dan ook dichter bij de Vesting gelegen en is in 2006 geheel opnieuw aangelegd. Dit parkeerterrein is voorzien van camerabewaking en omsloten door een hek. Het tarief bedraagt hier € 0,80 per uur (€ 9,60 per dag). Vanaf dit parkeerterrein is het centrum van Loowoude-Noord langs een aardige wandelroute prima bereikbaar. Voor de betaling van de parkeerbelasting bevinden zich verspreid over heel Loowoude-Noord een tiental parkeerautomaten die voorzien zijn van munt en/of chipbetaling.