Vogelbuurt verkozen tot de kleurrijkste wijk

Deze eervolle benaming wordt gegeven aan de wijk die de meest fleurige uitstraling heeft, er wordt met name gekeken naar de aanleg- en de beplanting van de tuinen en gemeentelijke plantenbakken. De bakken (2 per straat) en bloeiende planten  waren speciaal voor dit doel door de gemeente beschikbaar gesteld.

Ook de kinderen van de nabij gelegen basisscholen hebben hierin een belangrijke rol gespeeld. Zij waren verantwoordelijk voor het versieren van de straten en hebben actief geholpen bij het beplanten van de bakken.

De doelstelling van dit jaarlijks terugkerende evenement is Berhloo ieder jaar weer tot een kleurrijke en groene gemeente te transformeren.
De Vogelbuurt mag zich een jaar lang de kleurrijkste wijk van Behrloo noemen. Deze wijk volgt hiermee de in de buurt gelegen wijk Bossen op, die deze titel vorig jaar in de wacht wist te slepen.

Wethouder Karel Zuudam (Wijkaanpak) onthulde afgelopen maandag samen met de bewoners het bord ‘Kleurrijkste Wijk van Behrloo’. Zij deden in de herfst mee met de ‘kleur-je-Wijk actie’, waarbij de gemeente pakketten met bloembollen uitdeelde om de Behrloose straten zo goed mogelijk op te fleuren.

Om de Vogelwijk ook in de zomer fleurig te houden, plantten de bewoners samen met wethouder Zuudam zomerbloembollen. De kinderen uit de Vogelbuurt  hebben de stoepen voor hun woning tijdelijk extra vrolijk gemaakt met een bonte verzameling krijttekeningen.
Ook kleurrijkste Wijk worden?

Doet u dan in september mee met de ‘Kleur je Wijk actie’. Meer informatie vindt u vanaf augustus op www.Behrloo.nl en in de gemeentepagina van het Rijnlands Dagblad.