Inwoners Behrloo tevreden over Behrloo

Inwoners van Behrloo vinden hun stad een gezellige en een sfeervolle plek om te wonen. Bovendien is meer dan negentig procent van de bevraagde inwoners het eens met de stelling dat Behlroo een goede woonstad is.
Dit is de uitkomst van de onlangs gehouden enquete die begin dit jaar onder de inwoners heeft plaatsgevonden.

Totaal 1700 inwoners van Behrloo en inwoners van de omliggende gemeenten Loowoude en Rijndamswaard hebben de vragenlijst van de Gemeente ingevuld.

Behrlooenaren zijn trots op hun stad en zij zijn zich heel goed bewust van de geschiedenis van de stad,  zij kennen de leuke terrasjes en restaurantjes en waarderen het mooie historische centrum enorm.

Verder hechten de inwoners veel waarde aan de prachtige recreatie- en natuurgebieden met de plassen ten westen van Behrloo en de natuur rondom het Flaggerdiep in het Noorden van de Stad. Ook de centrale ligging van de stad en de goede infrastructuur werd als zeer positief ervaren.

Mensen van buiten de stad daarentegen associëren Behrloo vooral met Behrloose stroopkoeken, de oude gebouwen en kerken en zien Behrloo als een echte studentenstad.

Naast de gezelligheid en historie associeerden Behrlooenaren hun stad ook met de Technische Universiteit, markten en mooie parken.